Janing's Räsige Raider, "Loke"

.................................................

1997-05-16 -- 2007-04-16

e. KBHV-96 NORDV-96 Daelyb Dixon at Jancliff

u. INTUCH NUCH SUCH Ringlets Untamed Hurricane

Ursprung

Bakom Loke finns både engelska och australiensiska linjer. Många av hans förfäder var, förutom utställningschampions, även duktiga arbetshundar.

Bland annat så var hans mormor Sveriges första jaktchampion.

Mentalitet

Loke var en fantastisk hund. Jag brukade säga att han var som tjuren Ferdinand. Han var nog det fredligaste man kunde finna. Han älskade allt levande och var totalt orädd. En gång blev han attackerad av en argsint hanhund som hoppade upp på honom och bet honom över nacken. Loke stod helt stilla, svansen något höjd för att visa att han kände sig lite hotad, men såg ut att tänka: -"Säg till när du är klar så jag kan gå och lukta på blommorna." Den arga hanhunden gav sig och Loke gick 3 steg framåt och luktade i gräset utan att så kasta en blick på bråkstaken.

Drivkraften i Lokes liv var hans nyfikenhet samt lyckan över att få beröm. Han arbetade mer än gärna för att få höra hur fin han var.

Jag kommer aldrig älska en annan hund så som jag älskar Loke. Men om jag, i min uppfödning, kan få fram, om så en enda, som är som honom så har jag nått mitt mål.

Älskade Loke, tack för allt du gav mig och alla underbara år vi fick tillsammans. En dag ses vi igen - i himlen. Saknar dig så det gör ont.......

Hälsa

HD u.a.

Öga u.a.

Meriter

Viltspår: godkänd i anlagsklass

Utställning: 2 JunKL

Jaktprov: 1:a i NKL

MH: godkänd